وبلاگ خصوصی پویا مرادی

Welcome To My Private Weblog

وبلاگ خصوصی پویا مرادی

Welcome To My Private Weblog

سلامتی و تندرستی !

سلامتی


از مصرف  گوشت تازه گوسفند و گاو خودداری نموده و در صورت خرید گوشت تازه نسبت به نگهداری آن به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال (0-4 درجه) اقـدام  و سپس مصرف نمائید.

با رعایت نکات ساده از شر کمردرد در امان باشید

زیتون پرورده نخورید


 بهترین غذاها برای محل کار! 

 پشت میز نشستن همیشه خطراتی برای سلامتی انسان داشته است.محققان در تلاشند به طرق مختلف این خطرات را کاهش دهند.

 ما همیشه از مضرات پشت میزنشینی و کارهای که باید به صورت ساکن و برای مدت زیاد انجام بدیم شنیده ایم.وقتی که شما نمی توانید شغل خود را ترک کنید میتوانید کاری انجام دهید که به سلامتی شما لطمه وارد نشود.

خوردن چیزهای مفید و به موقع باعث میشود بر مضرات کار همچون غلبه کنید.

در اینجا به تعدادی از موادی که می توانند به شما کنند اشاره میکنیم:

 1-گردو:

  تحقیقات جدید نشان میدهد که گردو آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به بادام زمینی،پسته یا بقیه خشکبار دارد.به طور کلی خشکبار باعث کاهش ریسک مریضی های قلبی میشود.محققان خوردن 7 گردو در روز را توصیه میکنند.

 2-چای سبز:

  پلیفنولز،یکی از اجزای چای سبز به عنوان یک ترمیم کننده دی ان ای شناخته میشود و سیستم بدنی را بهبود میبخشد.تحقیقات حاکی از آن است که چای سبز می تواند خطر سرطان هایی مانند:پروستات و پوست را نیز کاهش دهد. 

 3-پاپ کرن(ذرت بو داده):

 اگر شما بخواهید لیستی از تنقلات مفید را جمع آوری کنید مسلما پاپ کرن در صدر این لیست قرار دارد.این محصول به عنوان معدنی ازفیبر و آنتی اکسیدانها معروف است .اگر شما بتوانید پاپ کرن خود را با یک ماده معدنی مانند نمک درست کنید بهترین پاپ کرن را در اختیار خواهید داشت.

 4-شکلات تلخ:

  این ماده خوراکی نیز حاوی پلیفنولز که آنتی اکسیدان بسیار قوی میباشد است.مطالعات نشان میدهد که خوردن یک تخته شکلات تلخ در روز میتواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.کافیین،دیگر جز شکلات تلخ نیز حاوی مواد مغذی بسیاری است.

5-میوه:

 میوه نه تنها باعث از بین رفتن گشنگی کاذب شما میشوند بلکه ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را نیز تامین میکنند.شما میتوانید سیب،موز،پرتغال و هر میوه دیگر را انتخاب کنید.اما هر روز مطمئن شوید که با خود مقداری میوه به سر کار میبرید.

 


 بهترین نوشیدنی پاییزی

یک متخصص گیاهان دارویی با بیان این‌که فصل پاییز دارای طبیعتی سرد و خشک است و باید بدن را با این هوا وفق داد،...

در فصل پاییز هر روز چای نعناع بنوشید.

 در فصل پاییز انرژی بدن رو به تحلیل رفته همچنین بیماری‌های سودا مانند آرتروز و بیماری‌های پوستی در این فصل در افراد سوداوی مزاج بروز می‌کند.

توصیه می‌شود در این فصل از مصرف زیاد مواد غذایی مانند بادمجان و برنج که دارای طبیعت سرد و خشک هستند خودداری شود.

 در مقابل مصرف گوشت گوسفند، خشکبار و تنقلات از جمله گردو و بادام به علت دارا بودن طبیعت گرم و بدست آوردن انرژی و رطوبت از دست رفته بدن مورد تاکید قرار گرفته است.

مصرف مخلوط آب و عسل با لیمو و همچنین چای نعناع در پاییز علاوه بر تقویت قوای جسمی و سیستم دفاعی بدن در درمان سرما خوردگی نیز موثر است.

 


 آیا می دانید که ...

*پروتئین تخم مرغ از پروتئین گوشت و شیر بیشتر است.

*نمک از 5 هزار سال پیش در سفره انسان بوده است.

*96 درصد از وزن خیار را آب تشکیل می دهد.

*طولانی ترین دوران حاملگی متعلق به فیل هندی است که 600 روز به طول می انجامد.

*دلفین ها هم مانند گرگ ها هنگام خواب یک چشمشان را باز می گذارند.

*گنجشک ها روی زمین راه نمی روند بلکه می پرند.

*روغن زیتون سرشار از ویتامین E است اما این ویتامین با سرخ کردن تخریب می شود.

*در یونان باستان، سن زنان از روز عروسی شان به بعد حساب می شده است.

*زرافه با زبان 40 سانتی متری خود می تواند گوشش را تمیز کند.

*آلبرت اینشتین تا 9 سالگی نمی توانسته روان صحبت کند و پدر و مادرش احتمال می دادند او عقب مانده ذهنی باشد.

*فقط 30 درصد از مارهای دنیا سمی هستند.

*فقط 8 درصد از انسان ها چپ دست هستند.

*پوست سیب پنج برابر سیب ویتامین دارد.

*سریع ترین رعد و برق با سرعت 140 هزار کیلومتر در ثانیه حرکت می کند.

*سرکه قدیمی ترین اسیدی است که توسط مصریان حدود 3هزار سال پیش کشف و شناخته شد.

*کانگوروها قادر نیستند به سوی عقب راه بروند.

*دانه های گوجه فرنگی دارای روغنی هستند که برای تهیه مارگارین، سالاد و صابون مصرف می شود.

*کرم های ابریشم در 56 روز، 86هزار برابر وزن خود غذا می خورند.

*یکی از انواع موش ها قلبش در یک دقیقه بین 1200 تا 1500 مرتبه می تپد و رکورد ضربان قلب را در بین موجودات زنده داراست.

*تنها قسمت زنده ی بدن که خون ندارد قرنیه چشم است.

*در یک قطره آب، یک میلیارد اتم وجود دارد.

*طول رگ های بدن انسان معادل 5/1 برابر مسافت بین زمین و ماه است که این مسافت برابر 560هزار کیلومتر است.

*تلویزیون در حالت نیمه خاموش (Standby) به اندازه یک لامپ 20 واتی برق مصرف می کند.

*در جهان فقط 5هزار نفر وجود دارند که از بهره هوشی 176 برخوردارند.

*ناخن های دست، چهار برابر سریع تر از ناخن های پا رشد می کنند.

*مغز، بیشترین انرژی را در بدن مصرف می کند و به این دلیل گرم تر از سایر نقاط بدن است.

*سرعت سریع ترین حلزون 3/2 میلی متر در ثانیه است. یعنی در حدود یک کیلومتر در پنج شبانه روز.

*هر فرد روزانه به طور متوسط یک لیتر بزاق دهانی ترشح می کند.

*فشاری که قلب انسان ایجاد می کند می تواند خون را تا فاصله هشت متری بیرون بدن پمپاژ کند.

*همه ما در زمان تولد کوررنگ هستیم.

*حتی اگر وارونه بایستیم و سرمان سمت زمین باشد، باز هم غذا وارد معده می شود.

*یک زنبور برای تولید یک لیوان عسل باید 2میلیون بار روی گلها بنشیند.

*شانس شبیه بودن دو اثر انگشت 1 به 64 میلیارد است.

*تقریباً یک سوم وزن یک زن و یک دوم وزن یک مرد را ماهیچه تشکیل می دهد.

*اگر تمامی یخ های قطبی ذوب شوند، آب دریاها 14متر بالا می آید.

*انسان امروزی، به طور متوسط شش سال از عمرش را تلویزیون نگاه می کند و شش سالش را هم صرف غذا خوردن می کند و یک سومش را هم می خوابد.

*فندک قبل از کبریت اختراع شده است.

*مقاوم ترین ماهیچه بدن انسان، زبان است.

*فقط قورباغه های نر قورقور می کنند.

*خون در بدن انسان، در هر دقیقه سه بار در همه بدن به گردش در می آید.


 چند توصیه دارویی :

 ١ - از پزشک معالجتان تقاضای تجویز آنتی بیوتیک نکنید.

 ٢ در صورت تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک ، توصیه پزشک را بطور کامل رعایت ، دوره درمانی را کامل کرده و از مصرف این داروها برای بیماری‌های بعدی اجتناب کنید .

 ٣ مصرف غیر منطقی دارو علاوه بر ضررهای اقتصادی برای سلامت نیز مخاطره آمیز است .

 ٤ بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا رعایت بهداشت فردی شستشوی دستها می باشد.

 ٥ آنتی بیوتیک‌ها بر بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزای ساده اثری ندارد .

 ٦ هرگز داروی مصرفی خود را به دیگران توصیه نکنید ، حتی اگر علائم بیماری شما مشابه بیماری او باشد .

 ٧ مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها باعث می شود تا در آینده به علت مقاومت میکروبی دارویی برای درمان بیماری‌های عفونی وجود نداشته باشد .

 


خط قرمز کنسرو ماهی کجاست ؟

سلامت نیوز : تقریبا همه ما می‌دانیم کنسروهای ماهی را باید 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانیم و از خرید کنسروهایی با قوطی‌های متورم خودداری کنیم، اما مسائل و نکات مربوط به کنسروها به این دو موضوع ختم نمی‌شود. واقعیت این است که این غذای آماده و خوشمزه تا به حال جان افراد زیادی را به خطر انداخته است. جدا از مسئله مسمومیت، مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند در طول زمان باعث حساسیت و مشکلات گوارشی شود، بهتر است همین امروز با تمام خط قرمزهای کنسروها آشنا شوید.

بیش از حد با نمک بودن

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ یکی از معایب عمده کنسروها، استفاده از مواد نگهدارنده در آنهاست. تولیدکنندگان برای بالابردن ماندگاری محصول علاوه بر اینکه آن را می‌پزند و آب درون مولکولی‌اش را خارج می‌کنند، مواد نگهدارنده نیز به آن اضافه می‌کنند. علاوه براین برای حل و نرم کردن استخوان‌های ماهی مواد دیگری نیز به بافت گوشت اضافه می‌شود. در بسیاری از موارد این مواد نگهدارنده ممکن است در طولانی‌مدت یا در مقدار زیاد باعث آلرژی‌های غذایی شوند که این حساسیت‌ها به خصوص در کودکان شایع‌تر و شدیدتر است و باعث واکنش‌هایی در دستگاه گوارش، حالت تهوع، خارش، حساسیت و قرمزی پوست صورت می‌شود. یکی دیگر از معایب کنسروهای ماهی، مقادیر بالای نمک در آنهاست. نمک نیز نوعی ماده نگهدارنده محسوب می‌شود، به عبارت دیگر می‌تواند به خارج شدن آب مولکولی یا آب فعال محصول کمک کرده و فسادپذیری آن را کمتر کند، بنابراین تولیدکنندگان برای افزایش ماندگاری محصول از نمک بیشتری استفاده می‌کنند. نمک به کار رفته در کنسروها اجتناب‌ناپذیر است یعنی نمی‌توان آن را مانند پنیرهای شور با شست‌وشو خارج کرد.

تیره بودن، دلیل کهنه بودن نیست

در فرایند کنسروسازی، آب فعال بافت غذا خارج می‌شود و به همین دلیل ماندگاری آن افزایش پیدا می‌کند. در فصل تابستان نمی‌توان از فروشگاه‌ها انتظار فروش ماهی تازه را داشت در صورتی که در تمام فصل‌های سال می‌توان از کنسرو ماهی استفاده کرد. بیشتر کنسروهای ماهی ایران از ماهی تن تهیه می‌شوند در حالی که کشورهای دیگر مانند کانادا و استرالیا بیشتر از ماهی سالمون استفاده می‌کنند. مردم ایران معمولا به اشتباه کنسرو ماهی را تن ماهی می‌گویند درحالی که تن یک نوع ماهی است و باید بگوییم کنسرو ماهی تن. گاهی اوقات برخی از ماهی‌های کنسروی رنگ روشن‌تر و برخی دیگر رنگ تیره‌تری دارند. درواقع قسمت‌های مختلف ماهی ممکن است رنگ‌های متفاوتی داشته باشد و این موضوع بستگی به بافت ماهی دارد و تیره‌تر بودن ماهی کنسروی دلیل بر کهنه بودن آن نیست.

روغن کنسرو، مفید یا مضر؟

در صنعت غذایی جهانی، عمده ماهی‌های کنسروی در آب‌نمک پخته می‌شوند اما بیشتر ماهی‌های کنسروی ایران با مقادیر بالای روغن پخته و تهیه می‌شوند زیرا مردم ایران دوست دارند غذایشان چرب‌تر و مزه‌اش بیشتر باشد. در واقع بیشتر موادی که در مزه و بو نقش دارند، مواد محلول در چربی هستند، بنابراین اگر بخواهیم ماهی تازه را با کنسروی مقایسه کنیم یکی از تفاوت‌های آنها در میزان چربی است. البته بسیاری از افراد فکر می‌کنند این چربی از چربی‌های مفید است زیرا ماهی در آن قرار گرفته درحالی که این روغن با چربی موجود در بافت ماهی متفاوت است. چربی گوشت ماهی و امگا3 موجود در آن برای سلامت بسیار مفید است و مصرف آن توصیه می‌شود اما چربی‌ای که در صنایع غذایی وارد کنسروها می‌شود از چربی‌های مضر است و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را بالا می‌برد.  گاهی اوقات در صنایع غذایی ادعاهایی می‌شود که ممکن است حقیقت داشته باشد اما کمی عجیب به نظر می‌رسد. برای مثال در کنسروهای ماهی حاوی روغن زیتون باید بررسی کرد که واقعا چه مقدار از این روغن در آن به کار رفته است. اگر تمام روغن به کاررفته در آن روغن زیتون باشد قاعدتا می‌توان گفت محصول بسیار خوبی است اما اگر فقط بخشی از روغن آن را روغن زیتون تشکیل داده باشد استفاده از عبارت «روغن زیتون» در اینجا تنها یک برچسب مشتری‌پسند است.

ماهی جیوه‌ای نخورید

جیوه و کادمیوم دو فلز سنگین هستند که بر اثر فعالیت صنایع مختلف وارد آب‌های آزاد شده‌ و ماهی‌ها به آن آلوده شده‌اند. زمانی که جیوه جذب ماهی می‌شود، چه ماهی را تازه مصرف کنید و چه به صورت کنسروی این فلز وارد بدن ما می‌شود، پس نمی‌توان گفت فقط ماهی‌های کنسرو شده آلوده به جیوه هستند، به همین دلیل بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند از ماهی‌های پرورشی استفاده کنید و از خیر ماهی‌های آب‌های آزاد بگذرید. مصرف ماهی‌های آلوده به جیوه می‌تواند برای خانم‌های باردار و کودکان خطرناک باشد و اگر فرد مقدار زیادی از این ماهی‌های آلوده مصرف کند در درازمدت این مواد در بدنش تجمع پیدا می‌کند و به دوز مسمومیت‌زا می‌رسد.

یک بار در هفته بیشتر نخورید

به لحاظ تغذیه‌ای بهتر است تا حد امکان ماهی کنسروی مصرف نشود و به جای آن از ماهی تازه استفاده شود، اما کنسرو ماهی مانند سوسیس و کالباس نیست که دور آن یک خط قرمز بکشیم. برای اینکه مصرف ماهی در خانواده افزایش پیدا کند می‌توان از کنسرو نیز استفاده کرد اما ترجیح این است که ماهی تازه خریداری و با آن غذاهای مختلفی تهیه شود، تنوع در نوع ماهی مصرفی و همچنین نوع غذاهایی که با آن تهیه می‌کنیم از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف ماهی 3 روز در هفته توصیه می‌شود اما بهتر است ماهی کنسروی بیشتر از یک بار در هفته مصرف نشود.

با چی بخوریم و با چی نخوریم؟

معمولا محدودیتی در مصرف هم زمان ماهی و دیگر مواد غذایی وجود ندارد اما برخی‌ها معتقدند طبع ماهی سرد یا خنک است و ممکن است مصرف آن با موادی مانند ماست و سبزی باعث واکنش‌های دستگاه گوارش و سردی و دل‌درد شود. در چنین مواقعی می‌توان بعد از مصرف ماهی از نبات یا خرما استفاده کرد. البته تحقیقات زیادی روی سردی و گرمی غذاها انجام شده است اما پایه و اساس آن کاملا مشخص نیست و بیشتر به واکنش‌های ایمونولوژیک بدن ربط داده می‌شود.

این مسمومیت شوخی‌بردار نیست!

غذاهای دریایی مانند انواع ماهی و میگو و به خصوص غذاهای کنسروی از خوراکی‌هایی هستند که می‌توانند آلوده به میکروب کلستریدیوم بوتولینوم باشند. این میکروب در شرایط خاص سمی تولید می‌کند که این سم منجر به بیماری بوتولیسم خواهد شد. بوتولیسم نوعی بیماری عفونی عصبی-عضلانی است که باعث فلج شدن تقریبا کل بدن و در نهایت مرگ می‌شود. غذاهای کنسروی اگر به صورت بهداشتی و کاملا استریل تهیه نشده باشند می‌توانند آلوده به این میکروب باشند و از آنجایی که این میکروب برای رشد احتیاجی به هوا ندارد می‌تواند در داخل کنسرو به آسانی رشد کرده و در نهایت سم تولید کند. در نتیجه کنسرو بهترین محیط برای رشد این میکروب به حساب می‌آید. درجه حرارت لازم برای از بین بردن این میکروب 100 درجه سانتی‌گراد به بالاست و در 120 درجه سانتی‌گراد در عرض 5 دقیقه به راحتی از بین می‌رود. به همین دلیل توصیه می‌شود کنسروهای مواد غذایی را قبل از مصرف حتما برای 20 تا 25 دقیقه بجوشانید. در واقع میکروب کلستریدیوم در این دما کشته نمی‌شود اما سم آن از بین می‌رود. معمولا در منزل نمی‌توان درجه حرارت بالای 100درجه را فراهم کرد تا میکروب از بین برود اما با جوشاندن مواد غذایی حداقل سم آن از بین می‌رود و خطر بیماری‌زایی آن رفع می‌شود.


 آزمایش خون به چه درد می خورد؟

اولین آزمایشی که اغلب پزشکان در صدر آزمایش های درخواستی قرار می دهند و شاید بیشترین آزمایشی که شما نام آن را شنیده اید، CBC است. این آزمایش ساده و در عین حال پر از نکته های تشخیصی، در مدت کوتاهی قابل انجام است. برای چکاپ سلامت تان، در ابتدا پزشک درخواست آزمایش خون ساده یا همانCBC را می نماید. در این آزمایش، شمارش گلبول های قرمز، اندازه گیری شاخص های گلبول های قرمز مانند حجم متوسط آن ها، غلظت متوسط هموگلوبین، اندازه گیری هموگلوبین و هماتوکریت، شمارش گلبول های سفید، شمارش پلاکت ها و صورت می گیرد. در واقع همه سلول های خونی و فاکتور های موجود در خون بررسی می شوند. با بررسی هر یک از موارد بالا یک سری بیماری را می توان تشخیص داد. برای مثال درباره گلبول های قرمز، انواع کم خونی ناشی از فقر آهن، ناشی از کمبود ویتامین B12 و اسید فولیک و  تشخیص داده می شود. بیماری هایی چون التهاب، عفونت و کمبود پلاکت و یا پرخونی و غیره نیز به این ترتیب تشخیص داده می شوند.

وقتی ما دچار بیماری عفونی می شویم، برای دفاع و جنگیدن در برابر عوامل بیماری زا، تعداد گلبول های سفید در خون زیاد می شوند. بنابراین با شمارش گلبول های سفید که خود شامل لنفوسیت، منوسیت، بازوفیل و غیره است، پزشک شما به وجود سلامت یا بیماری و حتی نوع مشکل شما پی می برد. برای مثال در عفونت های ویروسی این افزایش تعداد بیشتر از نوع لنفوسیت است. هر گونه کاهش یا افزایش هر یک از گلبول های سفید می تواند نشان دهنده بیماری خاصی باشد و برای پزشک شما مفهومی دارد. در سرطان خون شکل نادری از گلبول سفید به نام “بلاست” در خون دیده می شود. یکی از فاکتور هایی که در آزمایش خون مورد بررسی قرار می گیرد، هماتوکریت نام دارد. در کم خونی هماتوکریت کاهش می یابد و در افراد با خون غلیظ، هماتوکریت افزایش می یابد. در افراد سیگاری تحت تاثیر مونو اکسید کربن و کمبود اکسیژن هوای دمی، غلظت خون افزایش یافته و موجب افزایش هماتوکریت می شود. در آزمایش CBCمی توانیم میزان پلاکت های موجود در خون را نیز اندازه گیری کنیم. در برخی بیماری ها به دلیل کاهش تولید یا افزایش تخریب پلاکت بیمار مستعد خون ریزی مکرر شده و این تغییرات را در آزمایش CBC می توان بررسی کرد.


 غذاهای داغ را فوت نکنید

 فوت کردن عادتی است که بسیاری از افراد در هنگام نوشیدن نوشیدنی‌های داغ و به ویژه زمانی که گرسنه هستند و یا عجله داشته باشند انجام می‌دهند.

این عمل، گاه باعث انتقال بیماری به سایرین و نیز پخش بوی بد دهان در هوا می شود. تحقیقات پزشکی حاکی از آن است که هوای دهان مرکب از دو اکسیژن و یک هیدروژن است؛ انسان برای بقا به اکسیژن نیاز دارد و بدن او پس از دریافت اکسیژن، آن را در هنگام بازدم به دی اکسید کربن تبدیل می‌کند.

دمیدن بر خوراکی‌های داغ، باعث ترکیب شدن آن با غذا و به وجود آمدن ماده‌ای مضر برای بدن می‌شود که ترکیبش با خون باعث به وجود آمدن پوکی استخوان، ضعف عضلانی، کمبود حافظه و ایجاد سنگ کلیه شده و بر روی باروری مردان نیز تاثیر سوء می‌گذارد.

دکتر محمدرضا نصرتی عضو انجمن تحقیقات طب سنتی دانشگاه تهران در زمینه مضرات فوت کردن در خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها به ایسنا گفت: هم اکنون ثابت شده است که با عمل فوت کردن بر غذا و خارج شدن گاز دی اکسید کربن از دهان، مواد و فضولاتی که باید از طریق دهان خارج شوند، با ورود دوباره به بدن باعث ایجاد مشکلاتی می‌شوند؛ از لحاظ بهداشتی نیز برخی ویروس‌ها که از طریق تنفس باید دفع شوند با این عمل، دوباره به بدن باز می‌گردند.

دکتر نصرت حیدری استاد شیمی دانشگاه پیام نور ارومیه نیز در این زمینه اظهار داشت: در صورت بازگشت گاز دی اکسید کربن خارج شده از بدن به وسیله دمیدن بر خوراکی‌ها، اسید مضر در بدن تولید می‌شود.

همچنین محمد قوام زاده، متخصص تغذیه نیز  اظهار داشت: با عمل دمیدن بر غذا، میکروب‌ها و بخارات دهان به غذا منتقل می‌شود زیرا مخاط دهان غنی از میکروب بوده و انتقال آن به انسان، فرد را بیمار می‌کند


کرم ضدآفتاب؛ خوب ؟ بد ؟ مشروط ؟

تابستان رسیده است و ما عاشقان خورشید نمی‌دانیم چگونه از آن بهره‌مند شویم؛ البته می‌دانیم که استفاده از نور آفتاب بهترین راه دریافت ویتامین D برای استحکام استخوان‌های ماست.

در این میان پای کرم‌های ضدآفتاب به میان می‌آید. هدف از کاربرد کرم ضدآفتاب آن است که مانع ورود اشعه ماوراء بنفش به بدن شود و از ابتلا به سرطان پوست و نیز از ایجاد لکه و چروک پوست جلوگیری کند.

اما شاید این را ندانیم که سالیانی می‌گذرد که مفیدبودن کرم‌های ضدآفتاب مورد تردید پژوهش‌گران است.

گروهی بر این باوراند که مصرف کرم ضدآفتاب مانع از ورود اشعه ماوراء بنفش به بدن نمی‌‌شود، از میزان آسیب به پوست کم نمی‌کند و درضمن با داشتن مواد مضر به هورمون‌های بدن آسیب می‌رساند و حتی مصرف آن سرطان‌زاست.

(این نکته درباره کرم‌های ضدپیری هم صادق است.)

یکی از موسسات بسیار معتبر سال‌هاست در پژوهش‌هایی که انجام می‌‌دهد در پی یافتن مواد مضر در کرم‌های ضدآفتاب و معرفی آن‌ها به همگان است.

این موسسه برای ارائه اظهار نظر قابل اطمینان، به مطالعه 262 بررسی تحقیقی - علمی در این باره پرداخته، برچسب 1800 کرم ضدآفتاب مرطوب‌کننده و کرم پودر و رژ لب (که همه مدعی داشتن خاصیت ضدآفتاب بوده‌اند) بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که مصرف 75 درصد این گونه محصولات بیماری‌زا هستند.      

این موسسه چنین توصیه می‌کند که از کرم‌های ضدآفتاب که دارای این مواد هستند دوری کنید:

-it. A : retinyl palmetate که سرطان‌زا هستند.

Oxybenzone به دستگاه هورمونی بدن آسیب بسیار می‌رساند.

SPF -. با درجه بالاتراز 50 چندان کار سازنده‌ای انجام نمی‌دهد.

کرم‌های ضدآفتاب که دارای این مواد هستند قابل قبولند:

--zinc oxide, titanium dioxide, mexoryl SX Avobenzone 3%

--SPF 15 to 50 .بستگی به درجه حرارت آفتاب و چگونگی پوست.

--مواد به صورت اسپری یا پودر مصرف نکنید، فقط به صورت لوسیون قابل قبول است.

-در استخر یا کنار دریا کرم‌های ضدآب بکار ببرید

همچنین خوب است به نکته‌های زیر توجه کنید:

-بهترین زمان برای آن که خود را در معرض اشعه انرژی‌بخش خورشید بگذاریم صبح‌ها تا پیش از ساعت 10 و بعد ازظهرها بعد از ساعت 4 است. در این ساعتها نور ملایم خورشید نیروی جان‌بخش خود را نثار ما می‌کند و ما نیازی به کرم‌های ضد آفتاب نداریم. هر زمان که می‌‌بینید سایه‌تان در آفتاب بسیار بلند است بدانید مناسب‌ترین زمان برای استفاده از آن است.

-درکاربرد کرم صرفه‌جویی نکنید و هر دو سه ساعت یک بار مطرف آن را تجدید کنید. البته در کرم‌های مجاز.

-از ماندن طولانی در آفتاب پرهیز کنید، روزی حدود 20 دقیقه کافی است .

-کلاه و عینک آفتابی قابل اطمینان بکار برید

-برنزه شدن را فراموش کنید، به خصوص از طریق سلاریم‌ها در اسپا که بسیار خطرناک است."


پیشگیری از شکستگی فشاری :

شکستگی فشاری یک آسیب شایع بخش تحتانی ساق پا و پنجه پا است و هنگامی رخ می‌دهد که عضلات به خاطر فعالیت زیاد  دچار خستگی می‌شوند و دیگر نمی‌توانند استخوان‌های مجاور را از استرس و ضربه حفاظت کنند.

این توصیه‌ها به شما کمک می‌کند تا از شکستگی فشاری پیشگیری کنید:

  • به تدریج ورزش‌تان را در طول زمان افزایش بدهید.
  • به انواع گوناگون فعالیت‌های جسمی بپردازید تا از عضلات گوناگون استفاده کنید.
  • یک رژیم غذایی سالم را رعایت کنید که غنی از کلسیم و ویتامینD باشد.
  • اطمینان حاصل کنید وسائل ورزشی به خصوص کفش‌های دویدن‌تان در وضعیت مناسبی دارند.
  • همیشه در صورتی که دچار تورم یا درد شدید، ورزش را قطع کنید و استراحت کنید.

وقتی یک نوشابه می‌خورید، چه اتفاقی می‌افتد؟       

10 دقیقه بعد: 10 قاشق چای‌خوری شکر وارد بدن‌تان می‌شود. می‌دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی‌شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می‌گیرد و شیرینی‌اش را خنثی می‌کند.

 20 دقیقه بعد: قند خون‌تان بالا می‌رود و منجر به ترشح ناگهانی و یک‌جای انسولین می‌شود. کبدتان شروع می‌کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.

 40 دقیقه بعد: حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛ مردمک‌های‌تان گشاد می‌شود، فشار خون‌تان بالا می‌رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می‌کند. گیرنده‌های آدنوزین مغز حالا بلوک می‌شوند تا از احساس خواب‌آلودگی جلوگیری کنند.

 45 دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا می‌کند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد می‌کنند، تحریک می‌شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می‌شود.

بعد از 60 دقیقه: اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی می‌چسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا می‌کند. میزان بالای قند خون و شیرین‌کننده‌های مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث می‌شوند.

مدتی بعد: کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می‌شود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می‌شود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت‌ها نیز از دست می‌رود.

مدتی بعدتر: کم‌کم آن غوغایی که در بدن‌تان ایجاد شده بود فروکش می‌کند و نوبت به افت قند می‌رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک‌پذیر می‌شوید یا خیلی کرخت و بی‌حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده‌اید؛ آبی که می‌شد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدن‌تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین می‌رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می‌کنید.

نوشابه‌خورترین ملت جهان

سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار در ایران ۴۲ لیتر است. با مقایسه این آمار با آمار دیگر کشورهای جهان به این نتیجه وحشتناک می‌رسیم که ما در سرانه مصرف نوشابه‌هاى گازدار مقام اول را در جهان پیدا کرده‌ایم. برای این که بیشتر وحشت کنید، بد نیست بدانید که:

  - میانگین مصرف نوشابه‌های گازدار در دنیا برای هر فرد 10 لیتر است.

  -  در بیست سال اخیر، مصرف نوشابه هاى گازدار در کشور، نزدیک به ۱۵ درصد رشد داشته است.

  - در طی این بیست سال، مصرف شیر و لبنیات، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.

  -  سرانه‌ مصرف لبنیات در ایران کمتر از یک سوم استاندار جهانی است.

 -  طبق آمار، ۹۰ درصد کودکان ۲۴ ماهه تا ۱۲ ساله کشورمان، روزانه حداقل یک بار پفک و نوشابه مصرف کرده‌اند.

  -  25 درصد از کودکان ایرانى به نوعی با سوءتغذیه دست‌به‌گریبانند.

 -یک‌سوم از مرگ‌ومیرهای کشور به علت بیماری‌های قلبی‌عروقی است که یکی از عوامل اصلی بروز آن، تغذیه غلط است




بهداشت جنسی زنان و دختران :

با رعایت برخی نکات بهداشتی میتوانید به میزان زیادی از بروز عفونت های مجاری ادراری و مهبـلی جـلوگـیری بعمل آورید. تــرشحات طبیعی مهبل برای سلامت مهبل ضروری میباشد. در مهبل باکتریهای غیر بیماری زای طبیعی وجود دارنـد کـه وجـودشـان از بـروز عفونتهای باکتریایی و قارچی ممانعت بعمل می آورد. ترشحات طبیعی مهبل شفاف و یا سفید،رقیق و یا غلیظ بوده اما بی بو و ایجاد سوزش و خارش نمیکند. عفونتهای باکتریایی، قارچی، انگلی و عفونتهای ادراری معمولا در زنان شایع است بطور مختصر با علایم این بیماریها در ادامه مطلب آشنا شوید :

۱- عفونت قارچی(کلامیدیا) : ترشحات سفید و پنیری شکل مهبل-تورم و درد در نواحی تناسلی- خارش شدید-مقاربت دردناک.

۲- عفونت باکتریایی : ترشحات سفید، خاکستری و زرد-بوی نامطبوع ماهی-خارش و سوزش- التهاب و تورم خفیف مهبل.

۳- عفونت انگلی(تریکومونا) : خارش، سوزش و تورم شدید مهبل- ترشحات کف آلود خاکستری، زرد و یا سبز-بوی نامطبوع ماهی-درد حین ادرار و یا مقاربت جنسی.

4- عفونت مجاری ادرار : احساس سوزش حین ادرار-وجود خون در ادرار-ادرار با بوی تند و تیره رنگ-اضطرار فراوان برای ادرار کردن حتی زمانی که مثانه نیمه پر باشد-قطره قطره آمدن ادرار- تکرار ادرار.



نکات بهداشتی ویژه دختران و زنان :

۱) پس از ادرار کردن و اجابت مزاج همیشه از سمت جلو بطرف عقب خود را بشویید. این کار از رانده شدن باکتریهای نواحی مقعد به مهبل جلوگیری میکند.

۲) در طی روز لباسهای زیر با جنس الیاف نخی بتن کنید. از پوشیدن لباسهای بدون تهویه مانند لباسهای نایلونی و ساخته شده ازسایر الیاف مصنوعی خودداری کنید. تا آنجا که ممکن است شبها بدون لباس زیر بخوابید تا مهبل با جریان هوا در تماس باشد.

۳) از پوشیدن لباسهای تنگ مانند شلوار جین، جوراب شلواری و مایو به مدت طولانی اجتناب کنید. لباسهای گشاد و راحت بتن کنید.

۴) برای شستشوی لباسهای زیر خود از شوینده های غیر معطر و ملایم استفاده کنید.

۵) از وان آب داغ و جکوزی استفاده نکنید.

۶) کاندومها و دیافراگمهای از جنس لاتکس و ژله ای اسپرم کش در برخی از زنان ایجاد تحریک میکنند که باید از سایر روشهای جلوگیری از باردار استفاده گردد.

۷) حین مقاربت جنسی از لغزنده کننده های (لوبریکیشن) پایه آب (محلول در آب) و غیر معطر استفاده کنید. از وازلین و لوبریکیشنهای حاوی سیلیکون استفاده نکنید.

8) لباسهای زیر خود را حداقل هر دو روز در میان عوض کنید.

۹) حتما قبل و پس از آمیزش جنسی ادرار کنید.

۱۰) از پودر تالک در اطراف مهبل استفاده نکنید زیرا که پودر تالک رطوبت را در خود نگه میدارد.

۱۱) در صورتی که از تامپون در دوران قاعدگی استفاده میکنید حداکثر آن را هر ۴-۳ ساعت یکبار عوض کنید. پیش از گذاشتن تامپون دستهای خود را کاملا بشویید. در طی خواب شبانه هیچگاه از تامپون استفاده نکنید و جای آن از پد های بهداشتی استفاده کنید.

۱۲) نوار بهداشتی (پد) را میبایست هر ۶-۴ ساعت یکبار (حداکثر ۸ ساعت) عوض کرد. پیش از گذاشتن پد نیز دستهای خود را با آب و صابون بشویید.

۱۳) از تامپون، نوارهای بهداشتی و دستمال توالت معطر استفاده نکنید.

۱۴) همیشه مهبل و اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید. رطوبت رشد میکروبها و قارچها را سرعت میبخشد.

۱۵) بطور منظم سطح خارجی مهبل را با آب ولرم شستشو دهید. برای شستن مهبل نیازی به استفاده از صابون نمیباشد.

۱۶) حین استحمام از صابون و شامپوهای غیر معطر و ملایم استقاده کنید. از وان کف صابون نیز استفاده نکنید.

۱۷) هیچگاه لباسهای خیس و مرطوب را بتن نکنید. چنانچه لباسهایتان خیس شد فورا آن را عوض کنید.

۱۸) هنگام شامپو کردن و آب کشیدن موها حین استحمام سر خود را بسمت جلو خم کنید تا شامپو با مهبل و ناحیه تناسلی تماس نیابد.

۱۹) پس از استحمام با یک حوله نرم ناحیه تناسلی را به ملایمت خشک کنید. برای این کار میتوانید از سشوار (با درجه باد سرد ) نیز استفاده کنید.

۲۰) هیچگاه ادرار خود را نگه ندارید.

۲۱) از دوش مهبل استفاده نکنید. چراکه این عمل ترشحات و باکتریهای طبیعی و محافظ مهبل را میشوید.

۲۲) پس از استحمام ادرار کنید.

۲۳) از روابط جنسی پر خطر اجتناب کنید.

۲۴) در طی روز آب فراوان بنوشید. استرس و وزن خود را نیز کاهش دهید.

۲۵) مصرف روزانه ماست از بروز عفونتهای قارچی مهبل جلوگیری میکند.

۲۶) مصرف بی رویه و سر خود آنتی بیوتیکها میکروبهای مفید و طبیعی مهبل را از میان برده و زمینه ابتلا به عفونتهای قارچی را افزایش میدهد.

۲۷) خانمهای که در دوران حاملگی، شیردهی ویائسگی میباشند و همچنین خانمهایی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند از آنجایی که سطوح هورمونهای بدن آنها دستخوش تغییر میشود میبایست بیشتر بهداشت فردی خود را رعایت کنند.




نکات طلایی برای سلامت دندان‌ ها :


از فواید حفظ بهداشت دهان و دندان بسیار خوانده و شنیده‌ایم و همه به خوبی می‌دانیم اهمیت سلامت این عضو از بدن به اندازه‌ای است که پزشکان سلامت دهان و دندان را کلید سلامتی تمام اعضای بدن می‌دانند.


در این مطلب، شما را با نکاتی که از رازهای مهم حفظ سلامت دند‌ان‌ها هستند و معمولا دندان‌پزشکان در مطب خود فرصت و فراغتی برای گوشزد کردن آنها به شما ندارند، آشنا می‌کنیم.

 

- اگر بعد از هر وعده غذایی مسواک نمی زنید، حداقل شب ها قبل از خواب حتما مسواک بزنید.

 

- بعد از غذا خوردن، با نخ دندان حاوی فلوراید، بین دندان‌ها تمیز شوند.

 

- مصرف دخانیات را ترک کنید. کشیدن سیگار یا استفاده از تنباکو خطر ابتلا به سرطان دهان و پوسیدگی دندان ها را افزایش می دهد. استعمال دخانیات می تواند موجب بوی بد دهان و زرد شدن دندان ها هم بشود.

 

- مواد غذایی شیرین را کم مصرف کنید. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به تشکیل لایه میکروبی (پلاک) در دندان منجر می‌شود. دو تا پنج دقیقه بعد از استفاده از مواد قندی و غذا، اسیدهای مخربی در اثر فعالیت میکروب‌های موجود در لایه میکروبی تولید می شوند و به مدت 20 دقیقه تا یک ساعت در دهان باقی می‌مانند. تولید مکرر این اسیدها موجب فرسایش سطح مینای دندان ها شده و موجب تشکیل حفره بر روی آن می‌شود. پس سعی کنید تا حد امکان خوراکی های شیرین را کم بخورید یا بعد از مصرف آنها حتما مسواک بزنید.

 

- رژیم غذایی متعادلی داشته باشید. کمبود موادمعدنی و ویتامین ها می تواند سلامت دهان و دندان شما را همانند سلامت عمومی‌ بدنتان، تحت تاثیر قرار دهد.



( به طور منظم جهت معاینه و کنترل دندان ها به مطب دندانپزشک مراجعه کنید. شما باید در مورد تعداد مراجعات منظم خود به دندانپزشک با او صحبت کنید. برخی افراد در مقایسه با بقیه به جلسات بیشتری نیاز دارند )



- استفاده از آدامس‌های بدون قند، پس از مصرف غذاهای شیرین یا تنقلات به مدت 5 تا 30 دقیقه توصیه می‌شود.

 

- استفاده از خمیر دندان‌ های حاوی فلوراید مناسب همراه با مسواک توصیه می‌شود.

 

- شستن دهان با آب‌نمک ممکن است مفید باشد، اما جایگزین روش‌های پیشگیری فوق‌الذکر نمی‌شود.

 

دندان‌های شیری کودکان تا سن 11 تا 12 سالگی باید تحت کنترل باشند.

 

- کشیدن دندان‌های شیری منجر به از دست رفتن فضای دندان‌های دایمی زیرین می‌شود و نیاز به درمان‌های ارتودنسی را واجب می‌کند.

 

- به محض رویش اولین دندان دایمی در سن 6 تا 8 سالگی کودک، باید شیارهای آن از نظر ابتلا به پوسیدگی مورد معاینه قرار گرفته و در صورت لزوم بسته شوند.

 

- در صورتی که ناهنجاری‌های دندانی یا فکی در والدین یا بستگان کودک به صورت ژنتیکی وجود داشته باشد، بهتر است کودک از سن 10 سالگی تحت کنترل دندان‌پزشک متخصص کودکان یا ارتودنسی قرار گیرد.

 

- وجود فاصله بین دندان‌های شیری معمولا طبیعی است و نباید موجب نگرانی والدین شود.



( کمی بی‌نظمی و درهم‌رفتگی دندان‌های پایینی در سنین 8 تا 9 سالگی معمولا طبیعی است و به مرور برطرف می‌شود )



- درد نکردن دندان‌ها، الزاما بیانگر سالم بودن آنها و نداشتن پوسیدگی نیست.

 

دندان درد شدید، نشان‌دهنده تخریب وسیع عاج و عصب دندان است و احتمال نیاز عصب‌کشی دارد.

 

- قسمت‌هایی از دندان که در معرض پوسیدگی بوده‌اند، در صورت رعایت بهداشت دهان، موادمعدنی را جذب می‌کنند و پوسیدگی متوقف می‌شود.

 

- هر تغییر رنگی روی سطح جونده دندان‌ها، الزاما پوسیدگی نیست و نیاز به ترمیم ندارد.

 

- در صورت ترمیم دندان با مواد فلزی غیرهمرنگ (آمالگام)، احتمال حساس بودن دندان به سرما و سایر محرک‌ها ظرف مدت 45 روز تا 2 ماه وجود دارد.

 

- در صورت ترمیم دندان با مواد همرنگ، حساسیت دندان‌ها بیش از یک هفته قابل‌توجیه نیست و باید بررسی شود.

 

- در صورتی که پس از ترمیم دندان خود احساس بلندی در آن دندان می‌کنید، در اولین فرصت به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

 

- بلندی ترمیم می‌تواند سبب حساسیت به سرما و گرما یا سبب شکستگی ترمیم یا دندان شود.

 

- در مراحل اولیه پوسیدگی دندان که بیشتر به صورت حساسیت به شیرینی یا سرما نشان داده می‌شود، به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

 

- پس از بروز دندان درد شدید ناگهانی و شبانه که بعضا با داروهای مسکن نیز آرام نمی‌شود، دندان نیاز به عصب‌کشی پیدا می‌کند.

 

- ظرف مدت 3 هفته پس از پایان عصب‌کشی، حتما باید پانسمان با مواد ترمیمی دایمی، جایگزین شود.



( دندان‌ های عصب‌ کشی شده به دلیل از دست دادن بیشتر بافت‌ های خود ، بسیار ضعیف ‌شده و مستعد شکستن هستند )



- پس از عصب‌کشی، خوردن غذاهای سفت ممکن است سبب شکستن دندان شود.

 

- بافت‌‌ها و دیواره‌های دندان عصب‌کشی شده باید تقویت شود تا احتمال شکستن کاهش یابد.

 

- در صورتی که دندان عصب‌کشی شده دچار شکستگی شود، لبه آن معمولا به زیر لثه امتداد یافته و نیاز به جراحی لثه را مطرح می‌کند.

 

- ریشه دندان‌های عصب‌کشی شده در رادیوگرافی به‌صورت نوارهای سفیدی دیده می‌شوند. این نوارهای سفید باید به صورت متراکم و یکنواخت تا نوک ریشه امتداد یافته باشد.

 

- هر دندان عصب‌کشی شده‌ای نیاز به روکش ندارد.

 

- دندان‌هایی که عصب‌کشی نشده‌اند نیز ممکن است به دلایل دیگری مانند تخریب وسیع یا زیبایی نیاز به روکش داشته باشد.

 

- در مواردی که چند دندان در کنار هم به صورت جداگانه قرار گرفته‌اند و لازم است همه آنها روکش شوند، به هیچ عنوان نباید به یکدیگر چسبانده شوند، بلکه باید به صورت جداگانه روکش شوند تا امکان تمیز کردن نواحی بین دندان ها و حفظ سلامت لثه‌ها میسر شود.

 

- در صورتی که دندانی کشیده شده است، برای جایگزینی دندان از دست رفته، دو دندان مجاور ناحیه بی‌دندانی به عنوان پایه در نظر گرفته شده و ناحیه وسط پر می ‌شود. به این روش که یکپارچه بوده و 3 دندان (2 دندان پایه و یک دندان وسط) متصل به هم هستند، بریج یا پل گفته می‌شود.

 

- زیر بریج باید به وسیله نخ‌هایی که از نخ دندان ضخیم‌تر است و «سوپر فلاس» نامیده می‌شود، تمیز شود.

 

- عبور دادن دهان‌شویه با فشار از زیر بریج به پاکسازی بیشتر کمک می‌کند.

 

- در صورتی که دندان‌های دو طرف ناحیه بی‌دندانی سالم هستند، برای پرهیز از آسیب دیدن این دندان‌ها می‌توان به کمک ایمپلنت فضای بین دو دندان را جایگزین کرد.